Kauppias esittäytyy

Kauppias esittäytyy

"Perustin jo vuonna 2006 herkkujen maahantuontiin ja lahjapalveluun erikoistuneen Gift Gourmet -yritykseni, ettei minun enää tarvitsisi matkustaa ulkomaille ruokatuliaisia hakemaan. Mielestäni meillä suomalaisillakin on lupa nauttia hyvistä herkuista: pateista, terriineistä, ylellisestä suklaasta, hilloista, kekseistä ja monenlaisista lisukkeista, sekä arkipäivän kauneudesta keittiössämme. Hankin tuotteita valikoimaan sekä maun että ulkonäön perusteella, mutta lisä- ja säilöntäaineettomuus oli myös keskeinen kriteeri. 

Moni on menettänyt sydämensä herkuillemme, ja palaute on ollut erinomaisen hvyää. Tuotevalikoima on kokenut monenlaisia muutoksia ja elänyt myös trendeissä, klassikoita unohtamatta. Toiminta muuttui, kun myin elintarvikkeiden tukkuliiketoiminnan vuonna 2014. Sen jälkeen Gift Gourmet on keskittynyt lahjapalveluun ja verkkokauppaan. Näiden kymmenen vuoden aikana on koettu jyrkkiä ylä- ja alamäkiä. Koronavuodet olivat kysynnän huippuja, kun mikään ei riittänyt, ja Ukrainan sota hiljensi kaupan kokonaan. Yrittäjälle parempi olisi kulkea tasaista tietä - sitä odotellessa!
 

Laatu on minulle tärkeätä: kaikki rusetit ovat käsinsolmittuja kamgasnauhoista, lahjat kootaan esteettisin arvoin ja tuotanto on 100 % kotimaisissa käsissä. Kierrätämme kaiken mitä voimme, ja usein postituslaatikot ovatkin jostakin muualta meille tulleita. Tuotteet ovat edelleen korkealaatuisia, usein perhe- tai pienyrityksistä, ja mieluiten lisä- ja säilöntäaineettomia.


Olen koonnut joukon valmiita lahjaideoita verkkokauppaan. Useimmat niistä ovat herkkukorin muodossa. Käytämme myös paljon laatikoita ja lahjakasseja. Ideoita on kuitenkin paljon enemmän, joten aina kannattaa kysyä lisätietoja ja esittää toiveita! Verkkokaupan kestosuosikit ovat hintaperusteiset lahjat, jotka sopivat kiireiselle, kun tarvitsee valita vain hinta. Silloinkin on hyvä antaa hieman lisätietoa kenelle ja mihin tilanteeseen lahja on tarkoitettu. Tämä idea toimii hyvin. 

Kävin opettelemassa herkkukorialaa heti alkuun kolmena vuonna Yhdysvalloissa, jossa alan konkarit ja huiput toimivat. Alan konferenssit, messut, seminaarit ja koulutukset antoivat hyvän tekniikan ja paljon konkreettisia taitoja. Nämä taidot sovelsin meidän oloihimme ja loin oman tyylini. Vuosina 2015 ja 2017 päivitin taidot alan konferensseissa Yhdysvalloissa. Niitä taitoja on kehitetty edelleen vuosittain, ja yhteydet alan huippuihin rapakon takana ovat edelleen aktiiviset.  Kuulun amerikkalaiseen Gift Basket Association -yhdistykseen (herkkukoriyrittäjien yhdistys). Yhteistyö amerikkalaisten kollegoiden kanssa on hedelmällistä ja parhaat ideat pääsevät suomalaisten lahjoihin tätä kautta. 

Suomessa yritykseni on ainutlaatuinen ja ihan vastaavalla konseptilla eivät muut toimi. Viime vuosina on toki uusia yrittäjiä ilmestynyt, mutta ala on uudelle hankala ilman tekniikkaa ja kokemusta. Pitkä kokemukseni ja hyvä asiakaspalvelu antavat asiakkaalle varmuutta: lahjahankinnat ovat meillä hyvissä käsissä.  Meillä on edelleen lahja-asiakkaita, jotka ovat olleet mukana ihan alusta asti. 

Lahja on onnistunut, kun se ilahduttaa saajaansa ensin ulkonäöllään, sitten sisällöllään. Ja kuten niin kiteytämme: Herkkukori on helppo tapa yllättää. 

Ylpeänä yrittäjä voinkin todeta, ettei Gift Gourmet -herkkukorejamme voi verrata muihin, ne ovat ainutlaatuisia."


Minna Lehtipuu
Toimitusjohtaja, yrittäjä
Gift Gourmet